INAGURACIÓN DE DONA LLUM LLEIDA CON ISABEL FERNÁNDEZ DEL CASTILLO, AUTORA DE  LA REVOLUCIÓN DEL NACIMIENTO

El pasado 2 de mayo tuvimos el placer de escuchar a  Isabel Fernández del Castillo en la inauguración de DONA LLUM Lleida. Fue una conferencia muy interesante titulada “Mujeres y profesionales como agentes del cambio en la atención al parto” donde hablamos de la importancia de confiar en el propio cuerpo y en crear un entorno apropiado para que el parto suceda de forma normal.

Las reuniones serán el primer jueves de cada mes de 17.30 a 19h, excepto en el mes de junio en que excepcionalmente se hará el viernes 7 de junio para la proyección de una película en la Semana Mundial del Parto Respetado.

En las reuniones mensuales se dará información a las familias sobre embarazo, parto y puerperio según las recomendaciones de la Guía de Atención al Parto Normal del Ministerio de Sanidad y las recomendaciones del Departament de Salut y OMS.

El lugar de reunión es el local social del Barri Universitat, C/Alcalde Sol 13 de Lleida.

    

Os invito a ver la fantástica entrevista a Isabel en TV de Lleida sobre atención al parto y recomendaciones, a partir del minuto 40:   Lleida TV – Cafeina – Isabel Fernandez del Castillo

      
   
   

Y además la noticia en la web de DONA LLUM:
      

2/05/2013 – Inauguració DONA LLUM Lleida

 

Per tal de compartir amb vosaltres la inauguració del nostre grup de suport de Lleida, us transcrivim les paraules de la llevadora Montse Bach, que van ser molt inspiradores: Isabel, t’agraïm molt les teves paraules, la teva força, saviesa i els coneixements que has compartit avui aquí amb tots nosaltres en el naixement de DONA LLUM Lleida.

Inaugurant DONA LLUM LLEIDA, hem sentit i compartit entre totes, la verdadera revolució del naixement: l’aliança entre dones i professionals per gaudir de parts respectats i naixements més segurs, perquè sabem parir i sabem néixer!!

Totes les dones que  hem tingut parts màgics, inspiradors, desafiants i gratificants, estem obligades a explicar-ho a les demés dones.

Entre totes hem de trencar mites i desterrar les pors, perquè estem preparades per parir.

Renovem els pensaments, allunyem fantasmes i recuperem la confiança en el nostre cos, aliant-nos amb el dolor i deixant-nos fluir, en profunda connexió amb el nostre interior i amb el nostre bebè.

Qui ha viscut un part lliure i respectat, sap després del que és capaç… DE TOT.

És una de les experiències de la vida més renovadora, sanadora i pura. És una pena perdre-la i més  per aquesta por bloquejant i falsa, creada patriarcalment i alimentada per mites sense evidencia científica, però que perillem d’escollir còmodament i creure’ls infantilment.

Ha arribat el moment que entre totes hem de treure a la llum tota la veritat sobre el part i el naixement.

Quan una dona dóna a llum amb el seu propi poder i troba el seu ritme, les seves postures, els seus sons i el seu moviment de part, es transforma en una dona diferent. És una dona empoderada, que repercuteix en una criança empoderada i en una família i societat empoderades, de l’energia de l’apego, de la tendresa i de l’amor, fora del model social de patriarcat, de submissió i de subordinació.

Tot està dins nostre, tot del que som capaços, que és inimaginable.

La mateixa experiència que vivim parint, la viu el nostre bebè naixent: lliure o sotmesa, càlida o freda, en pau o en maltractament, en fusió o en desemparament, però per cadascun dels nostres bebès, serà única e irrepetible, com ho va ser per cadascú de nosaltres al néixer.

Inaugurant DONA LLUM LLEIDA, hem sentit i compartit entre totes, la verdadera revolució del naixement: l’aliança entre dones i professionals per gaudir de parts respectats i naixements més segurs, perquè sabem parir i sabem néixer!!