La nostra primera filla va néixer en un hospital després d’hores de patiment i una sèrie d’intervencions “ molt necessàries”.
Un cop la vaig tenir amb mi ni tan sols tenia forces per sostenir-la.

Aquest fet va ser el primer graó d’una llarga escala que ens va conduir a finalment tenir la nostra segona filla al menjador de casa nostra.

No era la nostra intenció inicial però el destí,les amigues llevadores i la doula, ho van fer possible.

L’Anna va néixer a casa, envoltada de pau i amor, i va ser un moment molt emocionant tant pels pares com per totes les persones presents.

No ho havíem planificat així, però quan el treball de part va començar vam veure la llum i totes les pors i incerteses van quedar aparcades al racó, no volíem anar enlloc, no volíem exposar-nos a intervencions “necessàries” ni a protocols degradants, volíem estar tranquils i viure el part i el naixement en família i així va ser.

Tot i ser la segona, no va ser curt ni senzill, però res comparable al patiment “hospitalari” provocat per hormones artificials i postures imposades, i un cop es va decidir a sortir, tot va quedar enrere. Vaig poder sostenir la meva filla al pit mentre el cordó deixava de bategar i la vam poder contemplar i acaronar mentre ens dedicava la seva primera mirada envoltada d’una serenor i pau increïble.
Pocs minuts després descobria el pit i començava un nou vincle indestructible.

Aquesta llarga escala té molts graons, coses que hem llegit o escoltat, amigues que han compartit les seves experiències de parts domiciliaris, sentiments i emocions; ha estat un procés sovint inconscient però que poc a poc ens va anar preparant pel gran moment.

Gràcies a tot el procés i a les persones que van intervenir en el part,  les dues amigues comadrones  la Montse Bach i la Rosa, la doula Mª Angels hem aconseguit que el meu part hagi deixat de ser una experiència dura i envoltada de patiment per esdevenir un treball intens però assumible i que desemboca en la més gran de les recompenses, la nostra preciosa filla. Gràcies a totes les que ho heu fet possible.